שמות היוצרים: לבנה בן-דוד - המרכז למצוינות 2000 (זהו שיעור שאני מעבירה כבר שנים שפותח ע"י המרכז למצוינות לתוכנית על מה דע. כעת ביצעתי בו שינוי שהילדים יוצרים את בע"ח במדפסת תלת מיימד
תיאור קצר :
יחידה זו עוסקת בהתאמת בעלי חיים לסביבה בה הם חיים. במשחק הפתיחה כל קבוצה מגרילה תכונות שונות של בעלי חיים, מצרפת אותן זו לזו ויוצרת מהן בעל חיים דמיוני. לאחר מכן, מחליטים התלמידים לאיזו סביבת חיים יכול בעל החיים שיצרו להתאים, תוך נימוק בחירתם ותרגול של מיומנות הטיעון. היחידה מדגישה כי אין תכונה "טובה" או "רעה" אלא "תכונה המתאימה לסביבה" ומאפשרת להשיג את צרכי הקיום שלהם ולשרוד. בפעילות הסכום מוצגים לתלמידים בעלי חיים שונים והתלמידים מנסים לנחש מהי סביבת החיים שלהם, על פי תכונותיהם
נושא: מדעי החיים – מערכות אקולוגיות - יחסי גומלין בין בע"ח לסביבתם.
שכבת גיל :ד
רמת קושי :בינונית
משך הפעילות : שני שיעורים של 45 דק '
מיומנויות נדרשות :מיומנות טיעון, התלמידים יתנסו בהעלאת טענה ובהצגת טענה מבססת אותה
זמן הדפסה : בין השיעורים
ציוד נדרש: מדפסת תלת מימד, מחשבים עם חיבור לאינטרנט, תוכנת טינקאקרד
מבוא ליחידת הלימוד: מומלץ ללמד שיעור זה כסיכום לנושא 'התאמת יצורים חיים לסביבה'.
מטרות לימודיות : התלמידים יתארו את הקשר בין תכונות לבין סביבת החיים, ויבינו כי תכונה יכולה להיות מועילה או מפריעה כתלות בסביבת החיים.
לפני הפרוייקט - הכנות המורה :קוביות משחק, דפי עבודה, חתיכות קשים, קוביות עץ בגודל של ס"מר
מיומנויות נדרשות בטינקרקד: ידיעת חוקי הרחיצה
מהלך היחידה : כפי שציינתי בפתיחה השיעור מצ"ב כקובץ. אך אני עושה בו שינוי שאת הפעילות של איור בע"ח אני משנה ומבקשת מהתלמידים לייצור את בע"ח הדמיוני שלהם מקוביות של סמ"ר וקשים חתוכים באורך של 2 ס"מ. לאחר שהם יצרו את בע"ח בחומרים הנ"ל אתן להם את ההוראה הבאה עליכם ליצור את בע"ח במדפסת תלת מימד בתוכנה טינקרקרד כאשר המגבלה היחידה היא שגודל בע"ח לא יעלה על 20 מ"מ *20 מ"מ *20 מ"מ.
חלק ב :
מכיוון שאין משהו אחיד אלא מגוון מאד גדול בשל המשחק ומכיוון שכרגע אי אפשר להדפיס העלתי תמונה של בע"ח לפעילות והוא יהווה עבורי דוגמא .
איך הדגם תוכנן: תחילה הילדים ערכו משחק עם הטלת קוביה וע"פ הטלת הקוביה קיבלו את מאפייני בע"ח הדמיוני שלהם לאחר מכן הילדים תכננו את יצור בע"ח בעזרת חלקי קשים באורך 2 ס"מ וקוביות בגודל של סמ"ר בכדי שיהיה להם קל יותר ביצור בעזרת תוכנת טינקרארקד .
הטכניקות שבהם נעזר בייצור הם חיסור ורחיצה .
הקשיים שנצפו הם: בזבוז של חומר וזמן ממושך של הדפסה לכן הגבלתי את הגודל .
コメント