top of page
תמונת הסופר/תLeah Ben-Shushan

מתקן לרובוט

עודכן: 19 באפר׳ 2020


שמות היוצרים: דבי רובינשטיין וליאה בן שושן


חלק 1

· תיאור קצר – יצירת מתקן חיבור לרובוט באמצעות חיפוש דגם ב-THINGIVERSE או יצירת דגם חדש (TINKERCAD). המטרה של היחידה היא להקנות כלים בסיסים ליצירת דגמים תלת-מימדים תוך שימוש במשאבים שונים וטכניקות שונות. ביחידה הזאת, מספיקה הורדה מגלריה ללא שינוי הדגם להתאמה אישית. בעתיד, תהיה אפשרות לשנות דגמים לפי שימוש ברובוטים שונים.

· נושא – רובוטיקה

· שכבת גיל – שכבת הביניים/בוגרים (חינוך מיוחד מוגבלות מורכבות)

· רמת קושי – בינוני (תלוי תלמיד)

· משך הפעילות – שבעה שיעורים

· מיומנויות נדרשות – מוטוריקה עדינה, יכולת מדידה, הבנה בסיסית בחיפוש באינטרנט, ידע בחיפוש והורדה מגלריה, רקע בטינקרקד ומייקר-בוט

· זמן הדפסה (בין השיעורים) -

· ציוד נדרש: מדפסת תלת ממד, מחשבים עם חיבור לאינטרנט, חשבון כיתתי לתוכנת טינקרקד, רובוט ספירו SPRK+, כלי מדידה, אייפד או טלפון נייד עם האפליקציה של SPHERO EDU

· מבוא ליחידת הלימוד –ארבעה תלמידים בשכבת הביניים לומדים פעם בשבוע שיעור רובוטיקה תוך שימוש ברובוט SPHERO SPRK+. יש בקבוצה תלמיד הסובל מ-CVI (לקות ראייה על רקע מוחי) וכתוצאה מכך הוא מתקשה לראות את הרובוט, מה שלא מאפשר לו להשתתף בשיעור וגורם לו תסכול רב. כדי לעזור לו לראות את הרובוט, התלמידים ידפיסו עבורו מתקן בתלת ממד, לחבר לרובוט, בתקווה שזה יעזור לו לראות טוב יותר את הרובוט ולהעניק לו את היכולת להשתתף כראוי בשיעור. מעבר לערך הלימודי, הפעילות מערבת ערכים חינוכיים של עזרה לזולת ומסוגלות עצמית.

· מטרות לימודיות – הקניית יכולת חיפוש בסיסית באינטרנט (אוריינות מידע בסיסית), לימוד שימוש בחיפושים והורדה מגלריה, שיפור היכולות ב-TINKERCAD (ייצוא מגלריות ושינוי ממדים של התמונות),התנסות בהדפסה תלת ממדית תוך שימוש ב-MAKERBOT (אוריינות טכנולוגית בסיסית).

· מיומנויות נוספות: הקלדה במחשב, מדידה, ניסויי וטעיה, מחשבה יצירתית ומחוץ לקופסא

· הרחבות אפשריות

· לפני הפרוייקטלתאם עם המחנכת של הכיתה ועם קבוצת CVI של בית הספר.

· מיומנויות נדרשות בטינקרקד: ייבוא קבצים מ-THINGIVERSE, שינוי גדלים, עריכה, שמירה, העברה ל-MAKERBOT

· מהלך היחידה

א. שיעור ראשון – הסבר, מדידה של הרובוט, חיפוש דגמים באינטרנט ובאתר THINGIVERSE.

ב. שיעור שני – הצגת הרעיונות ודיון

ג. שיעור שלישי – ייצוא הקובץ לTINKERCAD או בניית דגם בTINKERCAD,

ד. שיעור רביעי - שינוי גדלים ושליחה להדפסה

ה. שיעור חמישי – הצגת הדגמים המודפסים ו-TESTING של כל דגם עם הרובוט. סיכום - מה עבד טוב? מה עבד פחות טוב? איזה שינויים כדי לעשות?

ו. שיעור שישי – חזרה ל-TINKERCAD לתיקונים ושינויים בדגמים ושליחה להדפסה

ז. שיעור שביעי – הצגת הדגמים עם השינויים (כל קבוצה מסבירה מה נעשה עד שלב זה) ובדיקה.

חלק 2

הדגם נמצא באתר Thingiverse (https://www.thingiverse.com/thing:3119984/files). והתלמידים יצטרכו להשתמש בטכניקה של 'הורדה מגלריה'.

לאחר שמצאנו את הדגם שרצינו הורדנו את שני הקבצים שלו. לאחר מכן, פתחנו את TINKERCAD וייבאנו את הקובץ הראשון כך שנוכל להפוך אותו כאשר יהיה מוכן להדפסה. למרות שהיינו יכולות לעשות את זה ב-MAKERBOT, אנו רגילים יותר ל-TINKERCAD ולכן השתמשנו בתוכנה הזאת.

לאחר שהפכנו את הדגם ב-180 מעלות, ייצאנו ל-MAKERBOT ודאגנו שיהיו RAFT מלמטה ותמיכה על הגלגל מלמעלה. לאחר מכן ייצאנו את הקובץ מכיוון שלא היו מדפסות פנויות באותה עת.


לאחר מכן, הורדנו את הקובץ השני וייבאנו אותו ישר ל-MAKERBOT. לא היה צריך תמיכה מעבר ל-RAFT וכשהיינו מוכנות ייצאנו את הקובץ.


הקושי המרכזי שלנו היה שעדיין איננו בקיאות מספיק בתוכנות האלו. יש לנו עוד הרבה מה ללמוד גם ב-TINKERCAD , גם ב-MAKERBOT וגם בשליחה כראוי של הדגמים להדפסה עם התמיכות הנכונות. לכן, הטיפ שלנו למורים ולתלמידים זה ללמוד אחד מהשני ולנסות לתרגל כמה שיותר. בנוסף, חשוב להדגיש בפניהם שזה בסדר לטעות וככה לומדים, באמצעות ניסוי וטעיה.

מכיוון שלא הייתה לנו האפשרות להדפיס את הדגם, לא היו איטרציות שונות.

22 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page